BSO Klavertje 4 voor buitenschoolse opvang in Alkmaar

Contact

BSO Klavertje 4 biedt naschoolse en vakantieopvang voor kinderen van de leeftijd 4 tot 12 jaar. Dit doen we op het terrein van een kinderboerderij dat naast een park ligt waar veel uitdagingen voor kinderen te vinden zijn. Onze opvang is kleinschalig; we vangen maximaal 18 kinderen op en dat doen we met vaste krachten, waardoor alle kinderen zich veilig en vertrouwd voelen.

Wil je meer informatie over BSO Klavertje 4?

Spelen in de natuur bij BSO Klavertje 4 in Alkmaar

Bij BSO Klavertje 4 in Alkmaar vinden we veel buiten zijn met de kinderen erg belangrijk. Het ontdekken van de natuur in alle seizoenen – natuur draagt bij aan een gezonde ontwikkeling – staat hierbij centraal.


De BSO staat op het terrein van een kinderboerderij en de kinderen mogen altijd helpen bij de verzorging van de dieren. Daarnaast grenst BSO Klavertje 4 aan een groot park waar veel uitdagingen te vinden zijn. Er staan veel bomen om lekker in te klimmen en klauteren, je kunt er goed verstoppertje spelen en speurtochten houden. Dat doen we dan ook allemaal heel graag. Ook vind je er veel speeltoestellen, waaronder een glijbaan en een kabelbaan, waar de kinderen kunnen klimmen, glijden en heel veel lol maken.


Ook op het naastgelegen strandje gaan wij veel op ontdekking uit en spelen we in het zand en met water. Lekker met de blote voetjes in het zand of heerlijk met je laarzen door de plassen stampen, dat mag bij ons allemaal! 

In de schoolvakanties bieden we activiteiten aan op basis van verschillende thema's, zoals sprookjes, sport en spel, kunst en koken.

Uitgangspunten van een groene BSO

  • Natuur ontdekken

  • Je vrij voelen

  • Een natuurlijke omgeving stimuleert tot meer gevarieerd en creatief speelgedrag

  • Natuur draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van kinderen

  • De buitenlucht is een plek vol uitdagingen waar kinderen kunnen ontdekken en beleven wat de natuur te bieden heeft

  • Seizoenen leren kennen